Satchmos


  
Satchmo´s - Det enda du behöver 
Odlarevägen 8 | 226 60 Lund | Tel: 046-373550 | satchmos@telia.com
0 kronor inkl. moms. Visa varukorg
Köpvillkor

Följande villkor är tillämpliga på det köpeavtal du som kund sluter med Satchmo’s AB, organisationsnummer 556656-6377. Som konsument skyddas du alltid av de i allmänhet tvingande regler som följer av tillämpad lagstiftning.
Du kan läsa mer om dina rättigheter som konsument på Konsumentverkets hemsida.  
1. Köp
2. Priser & betalning
3. Leverans
4. Garanti
5. Ångerrätt
6. Reklamation
7. Personuppgifter, säkerhet & sekretess
8. Integritetspolicy

1. Köp
Vid beställning från Satchmo’s AB träffas avtal om köp först när vi bekräftat beställningen genom en e-postad orderbekräftelse. Förekommer det felaktigheter (t.ex. felaktigt pris eller tryckfel/felskrivning) i orderbekräftelsen förbehåller vi oss rätten att korrigera felet i efterhand. Hanteringskostnad med 69,00 tas ut för köp under 499,00. Vi tar inte ut någon fraktavgift. 

Åldersgräns
Satchmo’s AB ingår endast avtal med myndiga personer (över 18 år).

Tillägg, ändring och avbryta order
Tillägg, ändringar och att avbryta en order kan endast göras så länge en order inte är skickad från Satchmo’s AB. Outlösta försändelser debiteras med 250,00 samt faktiska fraktkostnader.
 
2. Priser & betalning

Priser
Priser anges inklusive moms. Avgifter tillkommer på köpbelopp under 499,00 kr. Den slutgiltiga kostnaden anges på kassasidan. Alla priser är angivna i svenska kronor (SEK).

Betalningsmetoder
Satchmo’s AB erbjuder kortbetalning med VISA/MasterCard samt fakturering med Klarna.

Kortbetalning
Kortbetalning kan användas av dig som använder VISA eller Mastercard utfärdade av en svensk bank. Vid betalningstillfället fylls kortnummer och giltighetskod i angivna fält. När köpet är utfört reserveras pengarna på ditt konto och dras från kontot vid leveranstillfället. Korttransaktioner skyddas av den internationella säkerhetsstandarden 3D Secure, framtagen av VISA och Mastercard.
Vår betalningspartner Nets är auktoriserad med 3D-secure och är certifierad enligt PCI (Payment Card Industry) som syftar till att öka datasäkerheten.

Faktura
Vi erbjuder fakturabetalningstjänsten i samarbete med Klarna AB. Fakturan skickas elektroniskt till den e-postadressen som du angivit vid beställningstillfället. Vid beställning mot faktura görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen via post. Vid försenad fakturabetalning tillämpar Klarna AB dels en förseningsavgift och dels en dröjsmålsränta per månad. Vid betalning med faktura tillkommer en fakturaavgift på 49 kronor.

Delbetalning
Du har ocskå genom vårt samarbete med Klarna möjligheten att dela upp din betalning på upp till 24 månader. Du kan självfallet när som helst betala av den återstående skulden.
Du kan läsa mer om faktura- och delbetalningstjänsten på https://klarna.com/sv/handla-med-klarna.

Återbetalning
Satchmo’s AB återbetalar pengar inom 30 dagar från den dag överenskommelse om återbetalning träffats. Vid överenskommelse om omleverans eller avhjälpande av fel vid reklamation återbetalar vi eventuella fraktkostnader inom 30 dagar från det att vi mottagit den reklamerade varan.

Realisations- och kampanjvaror
Priser på kampanj- eller realisationsvaror (rea-varor) gäller till utsatt datum eller till varan har tagit slut på vårt lager. I de fall där slutdatum saknas gäller pris tills vi väljer att ta bort kampanjen. Reavaror bytes ej.

 3. Leverans
Satchmo’s använder DHL och levererar varor över hela Sverige. Leveranstiden är 1-3 arbetsdagar från det att vi mottagit en beställning.

Vi levererar även till Danmark och Finland men fraktkostnad på 79,00 tillkommer.
Exp-avgiften vid köp  under 499,00 gäller även här. (69,00)

Hempaket utan kvittens
Få paketet levererat direkt hem utanför dörren utan att du behöver vara hemma. Snabbt och smidigt. Tänk på att du måste ange portkod om du bor i lägenhet så att chauffören kan komma in till din dörr. När paketet är avlämnat övergår ansvaret för varorna till dig .Med detta alternativ tillkommer en kostnad på 35,00. OBS paket som väger mer än 20kg kan endast skickas som Hempaket utan kvittens.

Paket till Servicepoint
Paketet levereras till ditt lokala DHL-ombud. Du får SMS när paketet är framme. Paketet ligger i c:a två veckor hos ombudet innan det går i retur. Vid Outlösta försändelser debiteras med 250,00 samt faktiska fraktkostnader.

Leveransförsening
Eventuella leveransförseningar meddelas till dig via e-post. Om du inte är nöjd med ett nytt leveransdatum kan du alltid avbryta din order. En order kan avbrytas genom att du tar kontakt med oss via e-post eller telefon.

Transportrisk
Vi står för transportrisken och skickar fraktfritt från Satchmo’s AB till kund. Vid returer står kund för transportrisken samt fraktkostnad till Satchmo’s AB.
 
Transportskador

Om du har mottagit en transportskadad produkt ska detta anmälas direkt till Satchmo’s AB.
E-post: satchmos@telia.com
Telefon: 046-373550

Felaktig produkt
Har du mottagit en felaktig produkt bör detta anmälas omgående till oss.
E-post: satchmos@telia.com
Telefon: 046-373550


 4. Garanti

Reklamation av saxar och skär skall göras inom 3 dagar från köp.

Vi tillämpar konsumentköplagen. Enligt konsumentköplagen har du ett års garanti samt tre års reklamationsrätt på ett ursprungligt fel på en vara. Du kan läsa mer om konsumentköplagens garantier på Konsumentverkets hemsida.
Observera att alla maskiner (klippmaskin och fönar) behöver service efter ca 200-250 timmars användning

Metro's 5års motorgaranti.
För att garantien skall gälla skall kolen bytas en gång per år. Köp av kol måste styrkas. Service gjord av Satchmos AB gäller också om den är gjord en gång per år.

Vi lämnar inte garanti på batterier.
Vi lämnar inte garanti på kablar till klippmaskiner. (Kabelbrott)

Smakgaranti

Vi tillämpar smakgaranti för samtliga katt- och hundfoder. Smakgarantin kan utnyttjas vid de tillfällen då hunden eller katten inte tycker om fodret. För att utnyttja smakgarantin måste minst 80% av innehållet vara kvar i förpackningen och fodret måste returneras inom 30 dagar från den dag du mottog fodret. Vid utnyttjande av smakgaranti är det du som kund som betalar returfrakten till oss.
Returen skall ställas till; Satchmo’s AB, Odlarevägen 8, 22660 LUND. (Vi hämtar inte returer ställda till post eller andra utlämningsställen)
 För att våra leverantörer ska kunna förbättra fodret måste en blankett ifyllas där du beskriver anledningen till utnyttjande av smakgarantin.

5. Ångerrätt
Du har rätt att ångra ditt köp 14 dagar från det att du mottagit varan. Utnyttjande av ångerrätten förutsätter att varan är i oförändrat skick vid retur. Du är självklart tillåten att öppna och undersöka varan så länge inte varan används eller dess förpackning skadas. Är varan använd vid återsändnadet så förbihåller vi oss rätten att ta ut dess värdeminskning. Om du utnyttjar ångerrätten är det du som kund som betalar kostnaderna för returfrakten som skall skickas till oss Satchmo's AB, Odlarev. 8,22660 Lund. Vi hämtar inte paket skickade till utlämningsställen/posten etc.
Du kan läsa mer om ångerrätt vid distanshandel på Konsumentverkets hemsida.
 
6. Reklamation
Samtliga varor på Satchmo’s AB omfattas av lagstadgad reklamationsrätt på 3 år. Det är endast ursprungliga fel som omfattas av reklamationsrätten och inte sådana fel som är orsakade av normalt slitage. Reklamation av varor till Satchmo’s AB ska göras inom skälig tid, dock inom 2 månader efter att du upptäckt felet på varan. Vid reklamation ersätter vi dig för fraktkostnaden. Vid en uppkommen tvist följer Satchmo’s AB Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.
När du upptäcker att det finns ett fel på varan och vill göra en reklamation kontaktar du oss snarast möjligt, antingen genom telefon eller e-post ¨så att vi kan skicka en returfraktsedel till dig.
Reklamation av saxar och skär skall göras inom 3 dagar från köp.
E-post: satchmos@telia.com
Telefon: 046-373550
  
7. Personuppgifter, säkerhet & sekretess GDPR
När du genomför en beställning hos oss anger du personuppgifter såsom namn, adress eller telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part.
Som registrerad kund hos oss har du enligt personuppgiftslagen rätt att begära ut de uppgifter vi lagrar om dig. Om informationen vi lagrar om dig är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska korrigeras eller tas bort ur systemet. Vill du utföra en sådan korrigering eller borttagning av uppgifter måste du kontakta oss via telefon eller e-post.

8. Integritetspolicy
Vi på Satchmo’s värnar om din personliga integritet och tycker det är viktigt att du känner dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. I denna integritetspolicy förklarar vi hur vi samlar in och använder din personliga information, när du handlar på vår websida eller vid andra kontakter med oss.
När du handlar på vår hemsida samlar vi in dina personuppgifter såsom namn, adress, e-post samt mobilnummer. Ansvarig för dina personuppgifter är Satchmo’s AB, Odlarevägen 8, 22660 Lund, Organisationsnummer 556656–6377.
Vi på Satchmo’s använder dina uppgifter för att hantera din beställning och administrera din order. Dessa uppgifter lagras i maximalt 7 år för att vi skall ha möjlighet att hantera ev. reklamationer och garantier.
Endast personer som faktiskt behöver behandla dina personuppgifter, för att vi ska kunna hantera din order, har tillgång till dom. När vi delar med av dina uppgifter kommer dessa att användas för samma ändamål som vi från början samlade in dom för. Om du anser att vi har hanterat dina personuppgifter felaktigt kan du alltid vända dig till oss på Satchmo’s AB via mail: satchmos@telia.com eller via telefon 046-373550.

Enligt GDPR har du som ägare av personuppgifter rätt till information om vad som lagras om dig.
·         Du har rätt att få felaktiga uppgifter rättade.
·         Du har rätt att bli raderad ur olika register.
·         Du har rätt till begränsning av behandling av uppgifter.
·         Du har rätt att flytta dina personuppgifter och göra invändningar.
·         Du har rätt att göra klagomål om uppgiftshantering.
·         Du har alltid rätt att begära ut dina uppgifter som vi har sparade.

Mer detaljerad information om GDPR kan du se på datainspektionens hemsida:
https://www.datainspektionen.se/lagar--regler/dataskyddsforordningen/
Datainspektionen är ansvarig för tillsyn enligt dataskyddslagsstiftningen och den som anser att det förekommit felaktig hantering av personuppgifter kan framställa klagomål till dem.

Cookies
En cookie är en textfil som skickas från en webbsida, t.ex. www.satchmos.se, till din dator, där den lagras antingen i minnet (session cookies) eller som en liten textfil (textbaserade cookies). Cookies används för att ge tillgång till olika funktioner på vår webbplats. På satchmos.se används cookies för statistik, spara varukorg och moms-inställningar.
Om du har ställt in din webbläsare på att inte acceptera användning av cookies kommer du inte kunna använda alla funktioner på vår webbplats. Du kan enkelt ändra inställningar eller ta bort lagrade cookies genom inställningarna i din webbläsare.
Betalsätt
Copyright 2013 Satchmos Hund & Katt | E-post: satchmos@telia.com